mandag 30. mai 2011

Uke 22: Fotolek - uttrykk

Vi tar slutten av mai og starten på juni med temaet "uttrykk". Her ønsker vi bilder av morsomme, rare, spennende eller tydelige uttrykk eller grimaser. Her er et bilde av hesten jeg hadde før. Jeg har en flott bildeserie der vi begge to gjør rare grimaser.



Et fenomen som gir ganske interessante bilder i dag er "ristebilder". Da er man helt slapp i ansiktet, og rister hodet fram og tilbake. Om man har "gummitryne", som både jeg og Jahn Teigen har, blir bildene ofte veldig morsomme.

søndag 29. mai 2011

Tema for juni: Fotolek!

I juni blir temaet hos oftograf fotolek! Denne uka skal vi leke med kameraet! Det er alt for mange seriøse og delvis kjedelige bilder der ute. Vi vil også inspirere folk til å ta nye bilder, og ikke bare lete etter gamle blinkskudd i bildearkivet. Vi kommer til å utdype og forklare temaet når den aktuelle uka kommer. Så fortvil ikke om du ikke helt forstår hva vi mener akkurat nå.



Juni: Fotolek
22: Uttrykk
23: Phoon
24: Opp-ned
25: Bamsebilde
26: Et foto i timen

mandag 23. mai 2011

Uke 21: Levende - Liv

Da har vi kommet til månedens siste tema, nemlig liv! Dette er et veldig vidt tema, der du kan ha med alt som har med noe med levende liv å gjøre. Så slipp fantasien løs!

Jeg gjør oppmerksom på at jeg nå kommer til å slutte å presentere vinnerbildene hver uke. Dette er fordi miniatyrbilde endrer adresse etter en viss tid, og vil derfor bare fungere en kort tid etter at innleggene er publisert.

Når avstemningene er over blir bildene sortert etter hvor mange stemmer de fikk, så det er lett å se vinneren(e) likevel. Og i disse innleggene vil bildene fungere i lang tid.



fredag 20. mai 2011

Aprilavstemning

Nå har vi kommet veldig godt i gang med oftograf! Vi får inn masse flotte bilder hver eneste uke. I april hadde vi flere bidrag enn vi noen gang har hatt, med temaet "mønster". Vi var innom både striper, prikker, bølger og hultertibulter. Her vinnerbildene fra april:

Du har kun 1 stemme.

mandag 16. mai 2011

Uke 20: Levende - Insekt

Endelig har vi kommet til mitt yndlingstema, nemlig insekt! Allerede er det masse insekter ute å ta bilder av. Fluer, sommerfugler, vepser og annet. Så lenge det har 6 bein kan du ta det med her. Det trenger ikke være et nærbilde eller en forstørrelse.



søndag 15. mai 2011

Vinner uke 17

I uke 17 hadde vi mønstertemaet "hultertibulter". Denne gangen var det to bilder som stakk av med seieren. De var innsendt av A picture in time og Ulla-Bella. Gratulerer! Bildene går videre til månedsavstemningen.


A picture in time



Ulla-Bella

mandag 9. mai 2011

Uke 19: Levende - Tre

Denne ukens tema er Tre. Her er det mange tolkningsmuligheter. Man kan tenke seg at trær i seg selv er fysisk levende, men tre som materiale er også et levende materiale som kan bevege seg, utvide seg og trekke seg sammen. Det skulle derfor være mange muligheter til inspirasjon.
Har du et flott, gammelt tre i hagen? Et tuntre med vakre blomster? Et stilig bilde av trær med lyset som spiller i grenene? Eller har du en gammel veranda med gammelt, sprukkent treverk? En utskåret bolle i tre laget av en treknute? Det finnes mange muligheter!
Skrevet av Villemy.



søndag 8. mai 2011

Vinner uke 16

Denne uka hadde vi to flotte vinnerbilder fra bølger-temaet. Det første bildet er innsendt av Ulla-Bella og er av bølgende takstein. Det andre bildet er av bølger sanda, innsendt av A picture in time. Gratulerer begge to! Bildene går videre til månedsavstemningen.


Ulla-Bella



A picture in time

lørdag 7. mai 2011

Marsvinner

I mars hadde vi flere bidrag enn noen sinne, og konkurransen var hard. Vinnerbildet som stakk av med seieren for hele måneden var av en ulende hund til temaet "lyd". Den var sendt inn av Heidi. Gratulerer så mye! Bildet går videre til årsavstemningen.

mandag 2. mai 2011

Uke 18: Levende - Dyr

Vi starter mai måned med det levende temaet "dyr". Selv har jeg tatt veldig mange dyrebilder gjennom årene. Både av våre kjente, kjære kjæledyr, ville dyr og fugler i hagen, og mer eksotiske dyr i dyreparker. Vi gleder oss til å se hvilke dyr du har tatt bilder av!